SAP NEDİR?

SAP 1973 senesinde IMB'den ayrilan 5 kişi tarafından kurulmuş Alman kökenli bir yazılım şirketidir. SAP, System Analysis And Program Deveploment kelimelerinin baş harfleriyle oluşturulmuş bir kısaltmadır.
SAP YAZILIMLARI 
SAP yazılımlarının atası, SD adı verilen ilk SAP modülünün aktif hale getirilmesiyle birlikte hızlıca gelişmeye başlamıştır. Sale and distrubition modülü kısaca SD modülü olarak tanımlanmaktadır. Modül şirketin dağılım ve satış işlevlerinden sorumludur. 
SAP yazılımları 2015 senesinden itibaren kullanılmaya başlanan S/4HANA teknolojisi ile zirveye ulaşıyor. S/4HANA tüm verilere tek bir veri tabanı üzerinden ulaşılmasını sağlıyor. SAP ŞİRKETİ GÜNÜMÜZDEKİ YAZILIMCILARI ve KULLANICILARI
SAP hemen her ülkesinde yer alan, birçok ülkenin önde gelen şirketleri arasında bulunan 300 binden fazla müşteriye hizmet sağlamaktadır. Şuanda SAP TÜRKİYE partneri olarak bilinen Detaysoft    firması   Türkiye 'de SAP yazılımları hakkında geniş kapsamlı bilgi veren sayılı şirketlerdendir.
SAP çok az teknik eleman aracılığıyla hızlı ve doğru şekilde değerlendirmeler yapılmasını sağlayan yazılımlar olması sebebiyle tercih ediliyor. Bu da şirketin operasyon maliyetlerini en düşük seviyeye indirirken, şirket içindeki uyumun artmasını ve yapılan işlerin kalitesinin yükselmesini sağlıyor.
Şirket yöneticilerinin sert rekabet ortamında doğru kararlar almalarını sağlayan süreç, şirket karlılığının artmasını ve şirket değerinin yükselmesini sağlayabiliyor.


KAYNAK :https://www.bilgiustam.com/sap-nedir/

Yorumlar

Popüler Yayınlar